NaslovnicaZanimljivostiCijene na Jad...

Cijene na Jadranu ponovo šokiraju: Gost zgrožen računom za ćevape u Trogiru

Nekoliko računa iz ugostiteljskih objekata u Trogiru posljednjih dana dospjelo je u hrvatske medije, a zgroženi građani šokirani su cijenama koje su trebali izdvojiti za kafu, ćevape te druge proizvode.

Nakon što je Zoran Šprajc svojom objavom o cijenama na Jadranu pokrenuo brojne reakcije i rasprave na društvenim mrežama, tvrdeći da cijene “ne divljaju” – računi iz Trogira navode na suprotan zaključak.

Naime, Slobodna Dalmacija je u prethodnim danima u nekoliko navrata objavila račune iz ovog grada, a goste u lokalima cijene su prilično iznenadile.

Radilo se o različitim ugostiteljskim objektima, ali i različitim proizvodima koje su plaćali.

Isti medij prije nekoliko dana objavio je račun koji je gost u lokalu u Trogiru dobio za kafu s mlijekom, a morao je izdvojiti 4,5 eura (ca. 9 KM). On je pratio još jedan račun za tonik, a za koji je gost u ugostiteljskom objektu istog grada morao izdvojiti 7 eura (ca. 14 KM).

Posljednji u nizu bio je onaj za ćevape u fast foodu na trogirskoj tržnici. Gost je fotografisao meni ovog ugostiteljskog objekta, a tu je navedeno da srednji ćevapi koštaju 6,5 eura (ca. 13 KM) dok je pomfrit platio 4 eura (ca. 8 KM).

Meni fast fooda u Trogiru (Foto: Slobodna Dalmacija)

Meni fast fooda u Trogiru (Foto: Slobodna Dalmacija)

Uzevši u obzir broj vijesti o skupim obrocima s Jadrana u posljednjih nekoliko dana, djeluje da se to lokalcima nije svidjelo te je Slobodna Dalmacija prenijela i pismo koje im je stiglo.

Naime, jedna gospođa je ljutito istaknula kako je na “gorim destinacijama skuplje” te da ne bi trebali pisati o visokim cijenama jer mnogi žive od turista.

“Ljudi iz cijelog svijeta gledaju tu ljepotu za nikakve pare. Zato nemojte od nas praviti skupu destinaciju, jer to i nismo. Poštujmo naše i ne pišimo da smo skupi, jer smo najlipši i najbolji”, poručila je.

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.