NaslovnicaBiHCijene goriva...

Cijene goriva u BiH mijenjaju se iz dana u dan, građani i dalje čekaju na ukidanje akciza

Dok čekamo da se parlamentarci ukidanjem akzica konačno smiluju nad građanima, cijene goriva na benzinskim pumpama u Bosni i Hercegovini mijenjaju se iz dana u dan.

Građani posljednjih mjeseci na benzinskim pumpama rijetko zateknu iste cijene. Nakon nedavnog blagog pada cijena, posljednjih dana na benzinskim pumpama građane su dočekale ponovo nove – veće cijene.

Na ukidanje akciza još se čeka, a upitno je koliko će ta mjera uopšte biti efektna ukoliko se rast cijena nastavi.

Nakon rekordno visokih cijena kada je litar goriva koštao 3 marke i 85 feninga po litru, za samo nekoliko dana cijene su drastično pale. Prije nekoliko dana litar benzina na pojedinim pumpama koštao je manje od tri marke, a cijena dizel goriva kretala se oko 3,10 KM po litru.

Ipak, nade da će doći do još značajnijeg pada cijena goriva nisu su ostvarile jer prethodnih dana cijene goriva ponovo su skočile za 10 do 20 feninga. Te tako litar benzina ponovo košta 3,30 KM a ne nekim pumpama i više.

Visoko.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.