Četrdeset nijansi seljakluka (FOTO)

U ovom slučaju potpuno je nevažno do koga je, ko je izvođač radova, ko je nadzor, iz kojih sredstava i zašto se prokopava glavna gradska ulica, ono što je važno jeste da ne može ovako primitivno i seljački izgledati raskrsnica između Hadžijine vode – Robne kuće Vema – Caffe Karo – Naselju Luke  i dalje prema PU Visoko.

Jasno nam je i razumljivo da oni koji šljegaju u grad sa makadama i kozijih staza u ovome ne vide nikakav problem i ništa neobično, ali nam je nejasno da visočki tranzicijski bogataši koji Visoko odveć doživljavaju samo i isključivo kao bankomat koji im služi za putovanja i investicije izvan Visokog nemaju bar malo empatije prema tom “gradu bankomatu” koji ih je učinio bogatim pa ne vide da tamo gdje putuju i dive se vrijednostima tih društava ne primjene praksu istih te samim tim kako je potpuno nedopustivo da stanje glavne saobraćajnice, simbolično od prazničnog 07.04.2023.godine (Dan oslobođenja Visokog od fašizma), pa sve do danas izgleda kao nakon visočke jangije 1911.godine.

Posebno odvratno i ružno sve izgleda nakon kišovitih dana. Postoje li neka privremena rješenja do konačnog i trajnog? Ili je suština da se uzmu pare, a nek narod malo i trpi ko ga jebe!? Postoji li neka inspekcija, za šta beskorisni uhljebi iz Gradske uprave primaju platu od visočkih poreznih obveznika? Ili je možda opet prioritet neka zabit u odnosu na centar grada pa da onda rukovodeći se time i sav javni sektor zajedno sa Gradskom upravom institucionalno i ravnopravno rasporedimo od Bulčića do Tušnjića i od Radovlja do Kralupa?

Ne može ovo ovako i nedopustivo je da Visoko više od mjesec dana izgleda kao neko zabaćeno selo u pozadini. Jasno je da mnogima uhljebima koji dolaze u Visoko to ne smeta, ali to jednostavno ne može tako i to ko ne razumije a prima platu od javnog, visočkog, budžetskog novca ne može rukovoditi društvenim procesima. Za one koji ne znaju ili ne žele i nemaju potrebe da znaju, a koji dolaze u Visoko samo da bi uzeli nešto od njega ili su jednostavno zaposleni u javnom sektoru bez ikakvih emocija prema ovom gradu koristeći ga kao bankomat, da podsjetimo da je riječ o regionalnom put, glavnoj gradskoj ulici koja osim što trenutno kakva jeste pravi ogromne gužve i izgleda odvratno sa svim tim rupama i kamenjem po cesti, da bi bilo sasvim normalno da se planira i novac za privremeno asfaltiranje dok se radovi ne okončaju. A tek šta su uradili sa stepenicama prema Hadžijinoj vodi, to je poseban urbanistički zločin prema stanovnicima tog naselja. Među starijim Visočanima poznati “basamaci” fizički su uklonjeni, a nikakvo privremeno rješenje ne postoji !? Pa kakvi se to amateri bave urbanističkim stvarima po Visokom i ko im to dozvoljava? Napominjemo da jedno veliko naselje gdje živi mnogo ljudi koristi jedino taj pješački put ukoliko ne želi silom prilika da pravi nepotrebne krugove stotinama metara da siđu do Doma zdravlja ili apoteke i općenito dalje glavnom ulicom prema gradu.

 

I da, ne očekujemo nikakva objašnjenja i razloge zašto je to tako, uzeli ste pare i napravite to kako treba u protivnom i vi i onaj ko vam je dao ovaj posao počnite se baviti nečim drugim malo jednostavnijim i prostijim jer niste za ovog posla, a što se vidi iz priloženih fotografija i što gledamo i trpimo već četrdeset dana!

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.