Čestitka za Dan policije

ČESTITKA ZA DAN POLICIJE

Upućujemo iskrene čestitke našim policijskim službenicima povodom 15. maja, Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Policiji je povjerena teška i odgovorna dužnost. Zaštita života i imovine te prava i sloboda građana je njihova trajna obaveza. U vršenju svojih dužnosti policijski službenici su dužni djelovati na nepristrasan i zakonit način vođen javnim interesom, služiti i pomagati javnosti promovirajući razvoj i očuvanje demokratske prakse uskladu sa zaštitom ljudskih prava i osnovnih sloboda. Efikasna policijska služba zahtijeva konstantno poštivanje najviših profesionalnih i etičkih standarda u radu. Stoga se kao imperativ nameće potreba za popunjavanjem redova policije mladim školovanim kadrovima, te opremanje policije savremenom opremom i tehnologijama, čemu moramo težiti i na tome svakodnevno raditi.

Takođe, ovo je prilika da se još jednom sjetimo i odamo počast za 106 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona koji su u toku odbrambeno-oslobodilačkog rata dali svoje živote za nezavisnu i suverenu državu Bosnu i Hercegovinu.
Od njih 106, dvadeset dva su iz Visokog:Aščerić Esad, Babić Salih, Bajraktarević Amir, Bajrić Mahmut, Bešić Ramiz, Buza Teufik, Dedić Hazim, Hasandić Avdo, Garib Mirzet, Genjac Almir, Jašarević Zikret, Lepić Osman, Karić Mahir, Karić Sead, Knežević Ilija, Omanović Fikret, Omanović Hamdo, Omeragić Zijad, Osmanbegović Nedžad, Porča Mirsad, Smajlagić Faruk i Šabanović Adem.
Ž
Neka je rahmet njihovim dušama i lahka  zemlja bosanska!

Gradonačelnik Grada VisokoMirza Ganić

Predsjedavajući Gradskog vijećaNikola Pekić