Čestitka premijera i predsjedavajućeg Skupštine ZDK povodom 25. novembra – Dana državnosti BiH

SRETAN 25. NOVEMBAR – DAN DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

Premijer Mirza Ganić i predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Ćazim Huskić uputili su čestitku povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u kojoj se kaže:

Na Dan državnosti Bosne i Hercegovine s ponosom se prisjećamo svih Bosanaca i Hercegovaca koji su 25. novembra 1943. godine u Mrkonjić Gradu na zasjedanju ZAVNOBIH-a, potvrdili identitet i državni suverenitet Bosne i Hercegovine u njenim historijskim granicama, kao multireligijske, multietničke i multikulturalne države Bošnjaka, Srba, Hrvata i ostalih građana.

Zbog toga je današnja generacija veliki dužnik naših predaka koji su herojskom i pravednom borbom protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu sačuvali integritet bosanske države. S velikim poštovanjem se prisjećamo i svih patriota koji su stali u odbranu međunarodno priznate države BiH od agresije 1992. godine, a posebno onih koji su u toj časnoj borbi dali svoje živote.

U duhu tih misli, građanima Zeničko-dobojskog kantona čestitamo 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine, sa željom da svi zajedno svojim radom i zalaganjem stvorimo uslove za bolje sutra te da jačamo državnost svoje domovine po mjeri svih njenih građana.

Pres služba ZDK