Čestitka premijera i predsjedavajućeg Skupštine ZDK povodom 25. novembra – Dana državnosti BiH

Premijer Mirza Ganić i predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Ćazim Huskić uputili su čestitku povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u kojoj se kaže:

Na Dan državnosti Bosne i Hercegovine s ponosom se prisjećamo svih Bosanaca i Hercegovaca koji su 25. novembra 1943. godine u Mrkonjić Gradu na zasjedanju ZAVNOBIH-a, potvrdili identitet i državni suverenitet Bosne i Hercegovine u njenim historijskim granicama, kao multireligijske, multietničke i multikulturalne države Bošnjaka, Srba, Hrvata i ostalih građana.

Zbog toga je današnja generacija veliki dužnik naših predaka koji su herojskom i pravednom borbom protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu sačuvali integritet bosanske države. S velikim poštovanjem se prisjećamo i svih patriota koji su stali u odbranu međunarodno priznate države BiH od agresije 1992. godine, a posebno onih koji su u toj časnoj borbi dali svoje živote.

U duhu tih misli, građanima Zeničko-dobojskog kantona čestitamo 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine, sa željom da svi zajedno svojim radom i zalaganjem stvorimo uslove za bolje sutra te da jačamo državnost svoje domovine po mjeri svih njenih građana.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.