NaslovnicaZDKČestitka prem...

Čestitka premijera Bašića i predsjedavajućeg Huskića za Dan žena: Potpuna rodna ravnopravnost i jačanje položaja žene prioritet institucija ZDK-a

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić i predsjedavajući Skupštine Ćaizm Huskić uputili su čestitku svim Bosankama i Hercegovkama, a posebno građankama ovog kantona, povodom Međunarodnog dana žena 8. marta.

U čestitki napominju da je dvadeseti vijek obilježila borba za ravnopravnost žene, društvena, ekonomska i politička prava, a što su temeljna prava i vrijednosti demokratskog svijeta, ali da se ona ne smiju prepoznavati samo u pravnom smislu, nego se moraju uspješno ostvarivati u svim sferama društva.

-Žene su svojim djelima pokazale da mogu biti izuzetno uspješne na svim poljima, a u isto vrijeme biti majke i stub porodice. Obaveza svih nas je da nastavimo djelovati u pravcu postizanja potpune rodne ravnopravnosti i jačanja položaja žena u našem društvu, boreći se protiv svih oblika diskriminacije i nasilja koji su apsolutno neprihvatljivi prema bilo kome, a posebno prema ženama. To je jedno od temeljnih opredjeljenja institucija Zeničko-dobojskog kantona. Sretan Vam 8. mart! – navodi se u čestitki.

Press služba ZDK / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.