Čestitka i zahvalnica Općini Visoko

476
alt

Jučer je naša rukometna reprezentacija na domaćem terenu poražena od reprezentacije Rusije. Podmlađeni smo pa ovaj poraz i ne boli toliko, jer se vidi da su Zmajevi ostavili srce na terenu. Obzirom da sam zahvaljujući prijatelju Faruku Vražaliću imao priliku da upoznam sve igrače naše reprezentacije oni su me zamolili da prenesem Općini Visoko zahvalnicu i čestitku:

Čestitam jer ste prepoznali značaj dolaska reprezentacije u Visoko, pa ste došli i na trening i na utakmicu da poželite sreću reprezentaciji. Čestitam jer ste organizovali prijem za reprezentaciju shvatajući ustvari koliko ovaj događaj ima važnosti za našu općinu. Čestitam jer ste odbili da odete kod naših prijatelja i braće u Tursku, i jer ste im objasnili da u naš grad dolazi DRŽAVNA REPREZENTACIJA, momci koji nose dres sa državnim grbom naše zemlje, i da cijenite njihov mjesec i zvijezdu, ali da vam je mnogo bitnija naša zastava sa devet zvijezda. Faruk Vražalić (naš sugrađanin) mi je poslije utakmice rekao da je ponosan na ovakav doček općinske vlasti i da je bio presretan kad vas je sve vidio da ste došli da pružite podršku reprezentaciji. Direktor reprezentacije gospodin Senjanin Maglajlija je rekao da će obzirom na vašu zainteresovanost za reprezentaciju insistirati na Visoko postane: “Dom rukometne reprezentacije BiH”, što je potvrdio i selektor Marković. 

Generalni sekretear rukometnog saveza BiH gospodin Smajo Karačić mi je u prolazu rekao:” Bili smo u raznim gradovima domaćini, pa čak i u Visokom nekoliko puta, ali ovo danas i jučer, kakav doček, kakav prijem, oduševljen sam…”

Obzirom da sam jedini uz kolegu Darija Božića imao priliku da razgovaram sa selektorom Rusije, gospodinom Olegom Kuleshovim, i on mi je rekao da je prezadovoljan dočekom, a Boga mi i presretan jer nije očekivao da će ga vlast jednog malog grada dočekati na ovakav način. Uputio je zahvalnicu i rekao da će vaše zalaganje i topao doček prenijeti i Vladimiru Putinu prvom prilikom, i tako će mu preporučiti da posjeti našu općinu.

Jedino u ovom svemu ostaje žal jer je publika zakazala, i slabo navijala te došla u malom broju.

 

(Svaka doza sarkazma i ironije u ovom tekstu je sasvim namjerna)

Komentari

komentara