Čestitamo, uz postojećih 9 miliona kredita vlast nas zadužuje dodatnih 3 miliona za vodosnabdijevanje

Uz najnovije račune za vodu koji stižu ovih dana i koji neugodno iznenađuju Visočane, posebno one koji žive u zgradama sa jednim mjerilom, hinjski i gotovo nezapaženo u sjeni priče o koronavirusu saznajemo informaciju o navodnom uspjehu projekta vodosnabdijevanja, koji je po broju priključaka sve samo ne uspjeh, ali saznajemo i da EBRD kredit od 9.000.000KM nije dovoljan za “projekat generacije” ili preciznije kamatarski kredit generacije.

Osim što ova sredstva nisu dovoljna i uz podatak da svaki korisnik posebno plaća svoj priključak u iznosu cca.1.000KM, u mjesecu ramazanu obznanjeno je da će aktuelna vlast Visočane zadužiti sa dodatnih 3.000.000KM, nevješto, nespretno i hinjski umotanih u izjavu koja kaže:

– Pri kraju smo implementacije naših kreditnih sredstava od Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu od devet miliona KM, ali da će sam projekat, sudeći prema onome kako do sada ide, imati realizaciju u iznosu od 12 miliona KM. Riječ je od dodatnim sredstvima koja smo obezbijedili od većih nivoa vlasti, budžeta Grada Visokog i iz sredstava JKP ‘Visoko'…..

Visočani neka vam je sretno dugogodišnje kamatarsko ropstvo i svi budući računi za vodu koji već sad prelaze iznos mjesečne potrošnje električne energije. Bolje od ovog nije moglo.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.