NaslovnicaLokalne TemeCentar za ter...

Centar za terapeutsku masažu i kiropraktiku Ravne: Masaža nije samo luksuz, već put prema zdravijem i sretnijem životu

Od prije nekoliko dana Aero banja Ravne, tačnije dio poznat kao Ljekovita šuma, postao je bogatiji za još jedan izuzetno važan sadržaj, Centar za terapeutsku masažu i kiropraktiku Ravne.  Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ ostvarila je sjajnu saradnju sa gradskim odsjekom za privredu u Visokom i dogovara se o potpori tradicionalnim obrtima i razvoju uslužnih djelatnosti u turizmu. Data je podrška osnivanju obrta pod imenom Centar za terapeutsku masažu i kiropraktiku Ravne koji će pružati tretmane za mišićno-skeletne probleme. Regularna terapija unaprijeđujecirkulaciju, kao i bolje limfno neurološko funkcioniranje. Sve ono što je u funkciji ljudskog zdravlja – fizičkog, umnog i duhovnog te primjena prirodnih metoda, Fondacija će podržavati na lokaciji Ravne. Na čelu Centra nalazi se Tea Pašić, dugogodišnja volonterka i uposlenica Fondacije, koja nam je pojasnila i način rada Centra, kao i usluge koje će ovaj Centar nuditi.

– Brojna svjedočanstva o ljekovitim svojstvima tunela Ravne, kao i veliki broj posjetilaca koji je kroz boravke u tunelima uspio riješiti brojne zdravstvene probleme, doveli su i do rada na Aero banji, a od prije nekoliko dana sa radom je počeo i Centar za terapeutsku masažu i kiropraktiku Ravne, koji se nalazi u najljepšem dijelu Aero banje, u Ljekovitoj šumi. Na samom početku sa nama su dva zaista sjajna fizioterapeuta i kiropraktičara, braća Mišo i Mario Vuletić iz Kaknja, dok će vikendom s nama biti i Ismar Pašić iz Sarajeva. – pojašnjava Tea.

Brojni su tretmani koje će nuditi pomenuti Centar i koji će sasvim sigurno imati pozitivan utjecaj na zdravlje posjetilaca Kompleksa Ravne i Bosanske doline piramida.

– Trenutno nudimo relaks i sportske, kao i klasične masaže, usluge kiropraktičara, spinalnu manipulaciju, ali i tehnike aktivnog opuštanja, dijafragmalnog disanja, artikulacije i mobilizacije zglobova, a također i savjetovanje pri liječenju hijetalne hernije. Iako je Centar tek počeo sa radom već smo imali brojne posjetioce koji su se uvjerili u kvalitete usluge koju pružaju naši Mišo i Mario, već smo dobili i prve pohvale, a najbitnije od svega jeste to da klijenti izlaze zadovoljni iz našeg novootvorenog Centra. – pojasnila nam je Tea, te dodala kako je cilj Centra pružiti ljudima mogućnost dolaska u prirodu, opuštanja, a uz sve to i rješavanja zdravstvenih tegoba koje imaju.

„Masaža nije samo luksuz, masaža je put prema zdravijem i sretnijem životu…“ – poruka je koja je ispisana u Centru i vodilja i preporuka za dolazak na tretmane.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.