ZDKKulturaCentar za kulturu iz Zavidovića i ove godine organizuje Glumački kamp

Centar za kulturu iz Zavidovića i ove godine organizuje Glumački kamp

Javna ustanova „Centar za kulturu“ Zavidovići u okviru projekta Škole glume po treći put organizuje „Glumački kamp-Kamenica 2021.“ u trajanju od tri dana.

Škola glume će biti održana u periodu od 17. do 19. juna u izletištu Kamenica udaljenom 16 kilometara od grada. Sve je zamišljeno kao cjelodnevne okupacione radionice iz oblasti glume, a radionice će voditi stručni kadar iz oblasti glume, mr.sc. Miroljub Mijatović, glumac i dramski pedagog i mr. Mirza Bajramović, glumac.

Ovogodišnji glumački kamp će okupiti mlade osobe iz četiri grada i to iz Kaknja, Zenice, Žepča i Zavidovića. Ciljevi dramskog kampu su afirmacija pozorišnog stvaralaštva za mlade, stvaranje uslova za međusobno upoznavanje i saradnju mladih pozorišnih stvaralaca (institucija i pojedinaca), razvoj kulturnih navika kod mladih, doprinos razvoju omladinske pozorišne publike, afirmacija pozorišta kao važnog kulturnog mjesta za edukaciju i vaspitanje mladih.

 

Visoko.co.ba/Zdici.info


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE