NaslovnicaBiHČeka se odluk...

Čeka se odluka Vlade FBiH o subvenciji cijena plina

Dok čekamo odluku Vlade Federacije o subvenciji cijena plina, izvjesno je da će građanima uskoro stići računi za plin viši za 9,7 posto.

Iako je Federalna vlada dala suglasnost na veleprodajnu cijenu prirodnog plina, podsjećamo da je pitanje subvencije izostalo s dnevnog reda na prethodnoj sjednici.

Građani Federacije bi zbog subvencija bili oslobođeni plaćanja plina po višim cijenama. Bilo bi to veliko olakšanje s obzirom na to da je samo tijekom ove godine cijena plina uvećana za više od 30 posto.

Prema ažuriranom cjenovniku, kubni metar plina iznosit će 1,37 KM za domaćinstva, a za privrednike plin će biti i skuplji i koštat će marku i pol, po kubnom metru.

Dakle, prosječna porodica će morati izdvajati od 500 do 700 maraka za plin narednih mjeseci, što je znatno više kada uporedimo cijene u januaru 2021. godine koje su bile dvostruko niže.

Visoko.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.