NaslovnicaSportNogometCAS odbio žal...

CAS odbio žalbu FK Mladost DK

U NS/FS BiH danas je stigao pismeni otpravak presude Arbitražnog tribunala za sport u Lozani po tužbi FK „Mladost“ Doboj Kakanj na odluku Drugostepene komisije za licenciranje NS/FS BiH i neizdavanje licence ovom klubu za takmičenje u m:tel Premijer ligi u sezoni 2020/2021.

S obzirom na to da je javnost u proteklom periodu bila upoznata o ovom slučaju, obaveza administracije NS/FS BiH je da nakon zaprimljene presude obavijesti javnost o konačnoj odluci Arbitražnog tribunala za sport.

CAS je dana 11.04.2022. godine donio odluku da nije nadležan rješavati po žalbi dostavljenoj od strane FK „Mladost“ Doboj Kakanj, te je time potvrdio argumentaciju i navode NS/FS BiH.

Također, svi ostali zahtjevi FK „Mladost“ u ovom postupku su odbačeni što potvrđuje ispravnost rada administracije za licenciranje klubova NS/FS BiH, te poštovanje svih relevantnih propisa i pravilnika NS/FS BiH.

Na osnovu odluke Arbitražnog tribunala za sport FK „Mladost“ Doboj Kakanj je dužan platiti troškove arbitražnog postupka, uključujući troškove obeštećenja NS/FS BiH i ostale troškove nastale tokom samog postupka u Lozani.

Presuda će biti objavljena i na zvaničnoj web stranicii CAS-a.

Nfsbih.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.