NaslovnicaBiHPolitikaČampara traži...

Čampara traži sjednicu komisije da bi se smanjile naknade delegata u Domu naroda

Potpredsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Aljoša Čampara uputio je danas zahtjev za sazivanje sjednice Administrativne komisije Doma naroda Parlamenta FBiH. Zahtjev je upućen u skladu s Poslovnikom o radu Doma naroda Parlamenta FBiH u kojem je navedeno da je predsjednik radnog tijela dužan sazvati sjednicu kada to zatraži potpredsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH.

Potpredsjedavajući Čampara u zahtjevu je tražio da se članovi Administrativne komisije Doma naroda Parlamenta FBiH izjasne o prijedlozima odluka kojim će se sve naknade delegatima koje nemaju karakter plaće – paušali, naknade za odvojeni život, naknade za smještaj – smanjiti.

Cijeneći da postoje opravdani razlozi za hitnim usvajanjem odluka, koje je 13. aprila 2020. godine usvojila Administrativna komisija Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, potpredsjedavajući Čampara tražio je da se sjednica Administrativne komisije Doma naroda Parlamenta FBiH održi u što skorijem roku, odnosno u roku kraćem od osam dana.

S obzirom na to da je usvajanjem Odluke o dopunama Poslovnika o radu Doma naroda Parlamenta FBiH omogućeno elektronsko održavanje između ostalog i sjednica radnih tijela Doma naroda Parlamenta FBiH potpredsjedavajući Čampara je uvjeren da će u narednih nekoliko dana članovi Administrativne komisije Doma naroda Parlamenta FBiH usvojiti odluke o smanjenju naknada delegatima, saopćeno je iz Kabineta potpredsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Aljoše Čampare.

Visoko.co.ba / Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.