Buzić Mahala snažno uz Mirzu Ganića i SDA Visoko

BUZIĆ MAHALA SNAŽNO UZ MIRZU GANIĆA TIM SDA VISOKO: Hvala što ulažete vlastita sredstva u ono što je obaveza lokalne vlasti, vjerujem da ćete im se “zahvaliti” 15. novembra!  

Na stadionu u Buzić Mahali održan je predizborni skup SDA Visoko uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera. 

Predstavljanje tima SDA Visoko veliki broj mještana je pozdravio aplauzom, a kandidat za Gradsko vijeće Emir Muslić je održao kraći govor zahvalivši se svima na dolasku i podršci. 

Također, kratko se obratio i ef. Senad Šabić koji je javnu podršku dao Mirzi Ganiću i kandidatima SDA. Svojim riječima je posvjedočio da je Mirza Ganić poštena osoba koja ne zna izdati i slagati jer je do sada sva obećanja ispunio!

Sa velikim nestrpljenjem i uz ovacije mještana B. Mahale dočekan je i najbolji, premijer ZDK i kandidat za gradonačelnika Grada Vioko, Mirza Ganić.  Na samom početku je podsjetio na već realizovane projekte u B. Mahali od strane Vlade ZDK na čijem je čelu.

U prethodnom periodu potpomognuta je izgradnja šehidske spomen-česme, infrastrukturni radovi na stadionu kao i podrška organizaciji tradicionalnog memorijalnog turnira u fudbalu.

“Čestitam vam i hvala vam što se domaćinski odnosite prema svojoj mjesnoj zajednici. Hvala vam što ulažete vlastita sredstva u ono što je obaveza lokalne vlasti. Vjerujem da to prepoznajete i da ćete im se “zahvaliti” na brizi koju nisu pokazali 15. novembra, i glasati za promjene!”, istakao je Ganić što su prisutni pozdravili velikim aplauzom.  

Prilikom obilaska terena u prethodnom periodu, sve najvažnije potrebe mještana B. Mahale su uvrštene u Izbornu platformu “Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje”:  

– Regulacija zaštitne ograde uz autoput, a radi stvaranja preglednijeg izlaza za vozila na regionalni put; 

– Sanacija i asfaltiranje puteva u naseljima Huskići, Brijest, Sokačica, Karavlica, Krčevine, Rosulje, Klanac i Drage; 

– Rješavanje problema vodosnabdijevanja i kanalizacije u naselju Huskići;

– Izgradnja dječijeg igrališta. 

Ovu činjenicu su mještani dočekali sa zadovoljstvom, uvjereni da nakon pobjede na izborima ako Bog da počinje realizacija svh ovih projekata, koji nisu nikako “nerealna i lažna obećanja” kako ih naziva aktuelna vlast prepadnuta voljom naroda da podršku da Mirzi Ganiću i njegovom timu, već sasvim obične i normalne potrebe koji svaki čovjek zaslužuje u 21. stoljeću!   

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!
GO SDA Visoko