Burić, Čolo, Sirčo i Travančić i naredne sezone u dresu visočke Bosne

Rukometni klub Bosna Visoko obavještava javnost da će Mahir Burić, Faruk Čolo, Enes Sirčo i Eldin Travančić i naredne sezone nositi dres ovog kluba.

“Zadovoljan sam i sretan što ću i naredne sezone nositi dres najdražeg i matičnog kluba. Hvala Upravnom odboru na povjerenju i dat ću sve od sebe da opravdam isto. Vjerujem da će naredna sezona biti još bolja i uspješnija, te da ćemo u Visoko donijeti barem jedan trofej”, kazao nam je Burić, koji iza sebe ima sjajnu sezonu, te je bio jedan od  najboljih igrača!

“Sretan sam što ostajem u Bosni i narednu sezonu. Vrlo lako sam se dogovorio sa upravom kluba, kojoj sam zahvalan na ukazanom povjerenju. Ekipa je prošle sezone pokazala da ima kvalitet i siguran sam da ćemo naredne sezone biti još bolji i da ćemo ostvariti iskorak u rezultatskom smislu”, kazao je Travančić nakon potpisa novog ugovora.

Čolo je dres Bosne obukao na polusezoni i bio je pravo osvježenje za visočki tim, a za vrlo kratko vrijeme postao je i ljubimac publike u Visokom. Koliko je bio bitan za ovu ekipu u drugom dijelu govori i podatak da je uz kapitena Adnana Harmandića i lijevo krilo Emira Omanovića bio najbolji strijelac Bosne u drugoj polusezoni! Faruku su iz Bosne poželjeli puno sreće i još mnogo više golova u narednoj sezoni!

Dres RK Bosna Visoko naredne sezone će nositi i golman Enes Sirčo! Enes je produžio ugovor s klubom i za sezonu 2018/19.

“Nije bilo dileme da li ću ostati u Bosni i naredne sezone. Ekipa ima kapacitet za velike stvari i dat ću sve od sebe da ostvarimo zacrtane ciljeve koji nam je dao Upravni odbor. Hvala upravi na povjerenju”, istakao je Sirčo.

RK Bosna Visoko