SvijetEvropaBugarski parlament odobrio isporuku oklopnih transportnih vozila Ukrajini

Bugarski parlament odobrio isporuku oklopnih transportnih vozila Ukrajini

Narodna skupština Bugarske ratificirala je na redovnoj sjednici u srijedu sporazum između bugarskog Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva odbrane Ukrajine o dopremanju oklopnih transportnih vozila, odgovarajućeg naoružanja i rezervnih dijelova Ukrajini, javlja BTA.

Sporazum je potpisan u Sofiji 8. augusta i u Kijevu 13. novembra.

Predmetna vozila više nisu potrebna Ministarstvu unutrašnjih poslova, navodi se u izvještaju bugarskog skupštinskog Odbora za odbranu.

Poslanici su sporazum odobrili sa 131 glasom za (GERB-UDF, Nastavi sa promjenom – Demokratska Bugarska, MRF, TISP), 49 protiv (BSP za Bugarsku i Vazrazdane), i jednim uzdržanim (BSP za Bugarsku).

Ratifikaciji je prethodila skoro dvosatna rasprava u bugarskom parlamentu.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE