NaslovnicaPreporukaBugari: Šta ć...

Bugari: Šta će nam nacija, jezik, religija, pa i psihiologija bez duha i duše

Hafiz Sulejman Bugari gostovao je sinoć u emisiji Senada Hadžifejzovića Face to Face.

Između ostalog, osvrnuo se na naciju i nacionalizam kroz religiju.

– O građani BiH, o Bosno, o Bosanci i Hercegovci. Ako smo zaboravili, želim sebe i vas podsjetiti. Nisam čuo da postoji srpski, hrvatski ili bošnjački duh, ali sam čuo da postoji bosanski duh. Svi smo ga na ovaj ili onaj način osjetili i doživjeli, i u svijetu ste po njemu poznati. Zato vam i dolaze ovdje, a ne zbog Sebilja i kaldrme. Naravno, svi imamo pravo na svoju naciju, na ime svoga naroda, i to treba da svako poštuje, kazao je vjerski službenik hafiz Sulejman Bugari.

Zapitao se, šta će nam nacija, jezik, religija, pa i psihiologija bez duha i duše.

– Pogledajte šta je napravila nacija i nauka bez duše od modernog čovjeka. Opredmetila ga je, robotizirala i navila ga protiv brata i drugog i drugačijeg.

U videu možete poslušati njegovu cijelu poruku.

visoko.ba/oslobodjenje.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.