Budi muško Kluba Visoko na festivalu u Jablanici

Damarovci, tačnije članovi Budi muško Kluba Visoko, su aktivno uzeli učešće u festivalu koji je održan u Jablanici prethodnog vikenda a posvećen je  omladinskoj kulturi i aktivizmu pod nazivom „PYAF“.

Pod sloganom „From brave art to activism!“, festival je ponudio  niz različitih sadržaja, od crtanja murala, kreativnih radionica, pozorišnih predstava i izložbi do muzičkog programa namijenjenog prvenstveno bh. demo bendovima, a ulaz na sve sadržaje  bio je slobodan.

Damarovci su osim u umjetničko-zabavnom programu na festivalu imali priliku prisustvovati i  panel diskusijama koje su bile posvećene unapređenju omladinskog sektora i aktivizma u BiH.

Jedan od ciljeva ovog događaja je uvezivanje organizacija civilnog društva sa predstavnicima donatorske zajednice, kao i kreiranje novih prijedloga projekata i aktivnosti omladinskog sektora.

Svoje nastupe u revijalnom dijelu programa održali su  čuveni bh. reper Edo Maajka kao i rock bend Zabranjeno Pušenje.

Djelić atmosfere sa festivala omladinskog aktivizma u Jablanici pogledajte putem linka:

Dmarovci, tačnije članovi Budi muško Kluba Visoko, aktivno su uzeli učešće u festivalu koji je održan u Jablanici a posvećen je omladinskoj kulturi i aktivizmu pod nazivom „PYAF“.

Publicerat av Един Исламовић Onsdag 28 augusti 2019