“Budi mi prijatelj”: „Nasilje u romantičnim vezama“

Ovim putem Vas sa zadovoljstvom obavještavamo o  aktivnosti povodom kampanje 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja u BiH 2019. Godine.

Kampanja počinje 25. Novembra na Međunarodni dan  borbe protiv nasilja nad ženama sa zajedničkom uličnom akcijom u sedam gradova.  Aktivisti/ce će informisati građanke o nasilju i diskriminaciji s fokusom na nasilje u romantičnim vezama, a tokom 16 dana aktivizma članice .

Ovim putem Vas obavještavamo da će UG Omladisnka romska inicjativa “Budi mi prijatelj”Visoko održati uličnu akciju  povodom  kampanje koja će se organizovati 25.11.2019. godine sa početkom u 10 sati ispred Zavičajnog muzeja .

Aktivnosti udruženja: Ulična akcija početak kampanje pod nazivom „Nasilje u romantičnim vezama“ u sklopu akcije ćemo podjeliti promotivni materijal i pričati s građanima o rodno zasnovanom nasilju.

Aktivisti i aktivistice će u toku 16 dana aktivizma imati i radionice pod naslovom „Nasilje u romantičnim vezama“  koje će biti organizovane u toku sedmice, te pozivamo sve zainteresovane učesnice da se priključe radionici.  O mjestu i vremenu učesnici će imati priliku da vide na starnicama udruženja.

UGORIV  sa mladim ljudima će u sklopu 16 dana aktivizma imati i socijalne kampanje unutar srednjih škola.