Brovis upriličio savjetovanje za svoje kooperante

U kulturnom centru Altindag u Visokom društvo Brovis d.d. Visoko  je dana 15.02.2023.godine, za svoje kooperante organizovao stručno savjetovanje na kojem su obrađene  teme:

„Od iseljaja do 10 dana“- Dejan Bosanac DVM, Aviagen

„Peradarstvo-fokus na dezinfekciji“- Vojin Paunović DVM, Hysolv

„Klima i proizvodni računar-upravljanje na savremenoj brojlerskoj farmi“- Slaviša Škipina, Big Dutchman., o kojima su govorili  predstavnici navedenih kompanija koje su lideri u peradarskoj proizvodnji. Tokom savjetovanja prisutnima se obratio i Pomoćnik ministra za veterinarstvo u Federalnom ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva gospodin Kenan Muratović DVM, koji je u svom izlaganju upoznao prisutne o aktivnostima sektora za veterinarstvo koje djeluje u sastavu Federalnog ministarstvapoljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva , sa posebnim akcentom na biosigurnost na farmama.

Prisutne je u ime društva Brovis dd Visoko pozdravio i zaželio dobrodošlicu  generalni direktor društva Rijad Barlov koji je istakao da je Brovis dd Visoko u protekloj godini i pored velikih izazova u svim segmentima poslovanja kojima je društvo bilo izloženo, uspjelo održati kontinuitet proizvodnje i lidersku poziciju u peredarstvu, te izmiriti sve obaveza prema svojim dobavljačima, kooperantima, radnicima i državi.


Nakon završene edukacije pristupilo se  tradicionalnoj dodjeli  priznanja za najuspješnije kooprante u prošloj godini.

Nagrade su dodijeljene sljedećim kooperantima:

1. Kooperenti sa kapacitetom do 15.000 komada prvo mjestofarma KOKODA vl. Hodžić Selma iz Breza
2. Kooperenti sa kapacitetom do 15.000-50.000 komada prvo mjesto farma SOPS VRT vl. Fajzić Fahreta iz Visokog
3. Kooperenti sa kapacitetom preko 50.000 komada prvo mjesto farma AME D.O.O vl. Omerhodžić Nedžareta iz Breze.

Nagrade je najuspješnijim ispred društva Brovis dd Visoko dodijelila Belma Spahić DVM, tehnički direktor društva.

Druženje je nastavljeno uz prigodan koktel.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.