SvijetBroj nastradalih u požaru u bolnici u Iraku porastao na 92

Broj nastradalih u požaru u bolnici u Iraku porastao na 92

Broj stradalih u odjeljenju sa kovid pacijentima bolnice “Al Husein” u Nasiriji u Iraku porastao je na najmanje 92, javila je danas iračka državna novinska agencija.

Dva zdravstvena zvaničnika izjavila su ranije da je 100 ljudi povrijeđeno u požaru.

Prema izvoru iz pokrajinskog odjeljenja za zdravstvo, požar koji je izbio sinoć je izazvala eksplozija boce sa kiseonikom.

To je druga tragedija sa požarom u odjeljenjima za kovid pacijente u Iraku u manje od tri mjeseca.

Očajni rođaci su i dalje tragali za svojim bližnjim jutros, pretraživali kroz izgoretine nagorjelu ćebad i stvari u bolnici. Mnogi su plakli, a mnogi su izražavali bijes okrivljujući vladu provincije Di Kar, gdhe se nalazi Nasirija, i saveznu vladu u Bagdadu zbog višegodišnjeg lošeg upravljanja i zapuštanja.

Premijer Iraka Mustafa al-Kazimi hitno se noćas sastao sa ministrima i sigurnosnim zvaničnicima i naložio im da ispitaju uzroke i posljedice požara, saopćio je njegov kabinet na Twitteru.

Navedeno je da su direktor bolnice i šef civilne odbrane provincije Di Kar saslušani u policiji.

U provinciji Di Kar je proglašeno vanredno stanje.

U aprilu je u sličnoj tragediji strdalo više od 80 osoba u bolnici za kovid pacijente u Bagdadu, kada je požar također izazvala eksplozija boce sa kiseonikom.

Visoko.co.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE