BiHBrkić: Veličanje ratnih zločina ne vodi nas ka cilju - pomirenju

Brkić: Veličanje ratnih zločina ne vodi nas ka cilju – pomirenju

Veličanje zločinaca i ratnih zločina, te negiranje ratnog zločina ili zločina genocida ne vodi nas ka cilju koji je potreban svima, a to je pomirenje unutar Bosne i Hercegovine, kazao je Josip Brkić, zamjenik ministra vanjskih poslova BiH, na pitanje da prokomentira izjavu Sanje Vlaisavljević, ministrice kulture i sporta FBiH.

Podsjećamo, Vlaisavljević je prije nekoliko dana izjavila da je potrebno rehabilitirati ratne zločince nakon što odsluže zatvorsku kaznu, zbog čega je izazvala brojne negativne reakcije cjelokupne bh. javnosti.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE