PreporukaBritney Spears tvrdi da joj je otac uzeo milione te da je...

Britney Spears tvrdi da joj je otac uzeo milione te da je od njenog novca pokrenuo reality

Posljednje objavljeni sudski dokumenti iznijeli su nove detalje o sporu Britney Spears s njenim ocem, a navode kako su Jamie i njegovi advokati uzeli više od 36 miliona dolara, a da je zaradu pokušao iskoristiti za pokretanje vlastitog reality programa.

Dokumente je podnio pjevačicin advokat Mathew Rosengart uoči današnjeg ročišta kao odgovor na zahtjev Britneyinog oca koji je tražio od suda da njegova kćerka nastavi plaćati njegove pravne troškove, uprkos tome što je Jamie suspendovan s pozicije staratelja.Spearsin pravni tim navodi da je Jamie sebi isplatio “najmanje 6 miliona dolara” od njene imovine kao i “podnio molbu za isplatu honorara desetinama različitih advokatskih firmi” za “više od 30 miliona dolara”.

U dokumentima se nalazi 13-godišnji plan plaćanja u kojem se navodi da je Spearsin otac zaradio više od 6 miliona dolara za vrijeme trajanja starateljstva, uključujući i isplatu od 192.000 dolara 2020. godine.

“Gospodin Spears, sramotno suspendovani staratelj – sada nastoji da izvuče još više novca od svoje kćeri”, navodi se u novim dokumentima.

Kasnije u podnesku se kaže: “Od Spearsa bi se trebalo tražiti da plati svoje pravne troškove… ako je već potrošio ta sredstva, trebao bi razmisliti o angažiranju drugih, jeftinijih savjetnika koje može priuštiti.”

Spearsin otac je bio staratelj kćerki svih 13 godina, otkad joj je 2008. godine nametnut ovaj sudski aranžman.

Novi dokumenti također navode da je Spearsin otac 2015. pokušao predstaviti vlastitu emisiju o kuhanju koja bi bila nazvana “Cookin’ Cruzin’ and Chaos with Jamie Spears”.

Također, Spearsin advokatski tim optužuje njenog oca da je svoju ulogu staratelja iskoristio kako bi svoj ugostiteljski posao pokušao pretvoriti u holivudsku karijeru.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE