NaslovnicaBiHBritanski amb...

Britanski ambasador podržao odluke visokog predstavnika

Ambasador Velike Britanije u BiH Julian Reilly podržao je večeras odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta kojima s mijenja Ustav FBiH i Izborni zakon BiH.

-Ujedinjeno Kraljevstvo podržava ulogu visokog predstavnika u BiH i njegovog Ureda. Na žalost je da su ovlasti visokog predstavnika i dalje potrebne u BiH, ali u nedostatku domaće političke volje ili liderstva, visoki predstavnik ima važnu ulogu u implementaciji Dejtonskog sporazuma i pružanju podrške okviru za prosperitetnu budućnost, poručio je Reilly u svojoj objavi.

Istakao je da njegove odluke treba posmatrati u tom svjetlu i da su funkcionalne vlasti svim nivoima, su ključne za osiguranje napretka i stabilnosti.

-Domaći politički akteri moraju sada raditi zajedno i implementirati izborne rezultate te podržati reforme potrebne za napredak BiH na euro-atlantskom putu, zaključio je britanski ambasador.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.