SportKuglanjeBrioni - Bosna 2:6 (3135:3265)

Brioni – Bosna 2:6 (3135:3265)

Proteklog vikenda je nastavljeno takmičenje u Prvoj ligi Federacije za kuglaše. Visočka Bosna je gostovala u Vogošći kod ekipe Brioni i slavila ubjedljivu pobjedu rezultatom 6:2. U oborenim čunjevima je bilo 3265:3135 za Bosnu i svi igrači visočkog kluba su bili odlični. Dženan Ganić je ostvario najbolji rezultat oborivši 578 čunjeva, Tarik Kerkez je oborio 548, Amir Pređa 546, Kemal Nurudinović 535, Emir Lukhodžić 530, dok su Haris Nurudinović i Abas Avdagić u zajedničkom nastupu oborili 528 čunjeva. Prosjek je bio sjajnih 544 čunja po igraču, što je rezultat vrijedan Premijer lige, ali treba reći da se meč odigrao na modernoj kuglani, sličnoj onoj koja i dalje u KSC“Mladost“ čeka da se neko konačno “smiluje” i uloži preostala potrebna sredstva da se ista i montira. U narednom kolu Bosna u Visokom dočekuje Brotnjo iz Čitluka


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE