Briljantna godina u Alternativinom poslovanju

Za 2020. godinu napravili smo ambiciozan poslovni plan. Dolaskom koronavirusa na ove prostore, pomislili smo da će on ostati samo pusti san.

Danas, godinu poslije, sa ponosom ističemo da ne samo da smo taj plan ostvarili, nego smo ga i uveliko nadmašili. Ukupan promet povećali smo za 24%, izvoz za 52% (brojčano izraženo, dostigao je 25 miliona KM), a i profit je u potpunosti pratio pomenuta povećanja.

Još jednom smo pokazali da smo apsolutni balkanski lideri u proizvodnji i preradi bojenih limova i da smo spremni realizovati i najzahtjevnije regionalne projekte.

Tokom 2020. godine našim termoizolacionim panelima građeni su objekti renomiranih svjetskih kompanija, kakve su SAMSUNG, KIA, HYUNDAI, PEPSI, te objekte vodećih regionalnih proizvodnih i trgovačkih kompanija.

Ovaj sjajan rezultat došao je prvenstveno zahvaljujući uposlenicima i menadžmentu, koji su i u ovim zdravstvenim neprilikama dali sve od sebe kako bi Alternativa ispoštovala sve preuzete obaveze.

Činjenica je da smo fenomenalno prošli kroz period korone, gdje je odsustvovao tek nezantno mali broj uposlenika sa lakšom kliničkom slikom. Sve je to rezultat jednog savjesnog i odgovornog pristupa mjerama koje su donešene u cilju njihove lične zaštite i zaštite njihovih radnih kolega i porodice, ali i statistike koja govori da je prosječna starost svih naših uposlenika tek 33 godine.

U 2020. godini započeli smo, a polovinom 2021. dovršit ćemo novi investicioni ciklus u vrijednosti od 11 miliona KM, čime ćemo stvoriti preduvjete za još značajniji iskorak na najzahtjevnija Evropska tržišta.

O vrsti i značaju spomenutog višemilionskog ulaganja opširnije u nekoj od narednih vijesti.