ZDKSportBreza ima svog sportskog ambasadora: Ibrahim Hasanspahić najbolji sportski radnik za osobe...

Breza ima svog sportskog ambasadora: Ibrahim Hasanspahić najbolji sportski radnik za osobe sa invaliditetom u FBiH

Udruženje za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom Breza egzistira na podučju ove općine još od 2000-te godine. Okuplja osobe sa invaliditetom raznih kategorija invalidnosti i raznih okolnosti stradanja (RVI, radni i civilni invalidi) a takmiče se u osam sekcija i pet kategorija invalidnosti. Članovi ovog udruženja nastupaju na takmičenjima koja se održavaju na području općine Breza, ZDK,Federacije BiH, države BiH i na međunarodnim takmičenjima.

Na svim tim takmičenjima osvojili su brojna priznanja, medalje, pehare, diplome…a ovih dana ovo udruženje dobilo je ogromno priznanja. Naime u hotelu „Hollywood“ u Sarajevu 21.decembra održan je izbor najboljih ekipa, pojedinaca, trenera, sportskih radnika za osobe sa invaliditetom. Predsjednik ovog brezanskog udruženja Ibrahim Hasanspahić proglašen je za najboljeg sportskog radnika za osobe sa invaliditetom u Federaciji BiH. Osim tog velikog priznanja, sportski savez ZDK osoba sa invaliditetom, a u kome je Hasanspahić selektor reprezentacije ovog kantona u stonom tenisu za osobe za invaliditetom, proglašen je za najbolji. 

O ovim prestižnim priznanjima Ibrahim Hasanspahić, rekao nam je između ostalog sljedeće:

Sigurno da je ovo ogromno priznanje za mene, ali i sve članove našeg brezanskog udruženja i cijelog ZDK. Na području naše općine Breza sport za osobe sa invaliditetom je prepoznatljiv i posvećena mu je velika pažnja. Lokalna i kantonalna vlast koliko su u mogućnosti podržavaju sport za osobe sa invaliditetom i prepoznaju i cijene naš rad. Ove godine učestvovali smo na brojnim turnirima sa kojih su naši takmičari donijeli maksimalan broj medalja i pehara. Naši članovi nastupali su u streljaštvu, boćanju, atletici, sportskom ribolovu, kuglanju, malom nogometu, pikadu…na brojnim turnirima u zemlji i inozemstvu. Mi u udruženju smo zadovoljni sa ostvarenim rezultatima i dobijenim priznanjima i veliko hvala svima koji su prepoznali naš rad i kvalitet. Sigurno da će nam ova laskava priznanja biti dodatni stimulans da u budućem radu budemo još bolji i učinkovitiji.

                                                                   Rešad Mamela / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE