NaslovnicaZDKSportBreza / 8.Mem...

Breza / 8.Memorijalni turnir u šahu

U nedelju 9.oktobra u Brezi će se u motelu „Bosnija“ održati osmi Memorijalni turnir u šahu „Mehmed-Meša Kadrić“. I ove godine zanimanje za ovaj respektabilni turnir je veliko i nastupiće brojni šahisti iz mnogih klubova i gradova. Turnir će se održati u organizaciji Udruženja za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom Breza, a Predsjednik organizacionog odbora turnira Ibrahim Hasanspahić o tome nam je rekao, između ostalog, sljedeće:

-I ove godine smo zajedno sa brojnim prijateljima rahmetli Meše, kao i njegovom porodicom, poduzeli sve i organizovali da turnir bude organizovan na najvišem nivou. U 9 sati je okupljanje takmičara i gostiju, odlazak delegacije na mezar našeg rahmetli Mehmeda i polaganje cvijeća. U 10,30 sati je početak turnira. Završetak turnira predviđen je u 15 sati kada će uslijediti dodjela zahvalnica za učešće na turniru i pehara za najbolje. Ove godine nastupiće preko trideset takmičara, a koji dolaze iz Breze, Visokog, Ilijaša, Vareša, Kaknja, Sarajeva… Sigurno da će i ove godine turnir biti vrlo kvalitetan i da će poredak najboljih biti određenim rezultatima u posljednjem kolu.

Razgovarao i snimio Rešad Mamela / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.