Brandovi AS GROUP, Kent i Master, na policama mađarskih tržnih lanaca

2204

Tešanj, 31.maj 2015. – Konditorski brandovi AS GROUP, Kent i Master, od sada su dostupni i na policama mađarskih tržnih lanaca. Otvoreno je još jedno novo tržište za brandove AS GROUP, a broj zemalja u kojima se prehrambeni proizvodi ove Grupacije nalaze u slobodnoj prodaji povećan je na 27.

Do sada je ukupno isporučeno pet kamiona proizvoda. Vrata mađarskih tržnih lanaca najprije su otvorili brandovi Master i Kent, a Mađare su posebno oduševili Love Kent medenjaci i Master petit keks. U ponovljenim isporukama izvozni asortiman proširen je na Susam štapiće, Kremali kekse, Baby plus program, te Master začine.

“Osim programa brandova Master i Kent, isporučene su i prve količine ostalih brandova AS GROUP, kao što su Vispakove Club čokolade 35 gr. i 150 gr., Rižna čokolada, Stampi, Čoko milk, Laganini puding, kao i Vispak flips, koji su se već našli na policama mađarskih marketa. Naš sljedeći cilj je izvoz Klasovih brandova za koje su mađarski partneri također pokazali interes” – riječi su Samira Ibrića, menadžera za izvoz u AS GROUP.

Grupacija je prošle godine izvezla hrane u vrijednosti od oko 12 miliona KM. AS GROUP je najveća prehrambena industrija u Bosni i Hercegovini, koja je samo prošle godine zabilježila stopostotno povećanje broja radnih mjesta, sa ukupnim prometom od oko 240 miliona KM, a posluje u okviru tri divizije: proizvodnja hrane, trgovina i tekstil.

AS GROUP zapošljava 3.000 radnika u devet kompanija: AS d.o.o. Jelah, Klas d.d. Sarajevo, Vispak d.d. Visoko, Oaza d.o.o., Sprind d.d. Sarajevo, Mlin i pekara Ljubače, Napredak d.d. Tešanj, Fortitudo d.o.o. Travnik, Vemal d.d. Tešanj.

Komentari

komentara