NaslovnicaPreporukaBrad Pitt otk...

Brad Pitt otkrio za koji film je požalio što ga je snimio

Brad Pitt, iako iza sebe ima brojne uspješne projekte, otkrio je koji svoj film smatra najgorim u karijeri.

Radi se o filmu Troja, adaptaciji Homera u režiji Wolfganga Petersena u kojoj je Pitt glumio Ahila, legendarnog nepobjedivog ratnika, a koju je kritika dočekala poprilično suzdržano.

“Nije bilo bolno, ali shvatio sam da način na koji se priča o tom filmu nije onakav kakav sam želio da bude. U tome sam napravio vlastite pogreške. Što pokušavam reći o Troji? Nisam mogao izaći iz sredine kadra. To me izluđivalo”, otkrio je Pitt za New York Times zašto mu se nije sviđalo raditi na filmu.

U to vrijeme Pitt nije mogao izraziti svoje mišljenje zbog ugovornih obveza, ali kasnije je otkrio da je požalio što je snimio film jer ga je studio natjerao na to nakon što je odustao od drugog projekta.

“Postao sam razmažen radeći s Davidom Fincherom. To nije podcjenjivanje Wolfganga Petersena. Das Boot jedan je od najboljih filmova svih vremena. Ali negdje po putu Troja je postala komercijalna stvar. Svaki je kadar bio kao: ‘Evo heroja!’ Nije bilo misterije”, dodao je Pitt.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.