SportRukometBraća Konjičanin iz Visokog na popisu sudija za Svjetsko prvenstvo u rukometu

Braća Konjičanin iz Visokog na popisu sudija za Svjetsko prvenstvo u rukometu

Svjetska rukometna federacija odabrala je 19 sudačkih parova za Svjetsko prvenstvo u Egiptu, te pet sudačkih parova koji će biti zamjene. Ukupno 18 zemalja imat će sudačke predstavnike, koji će biti prvi izbor,a samo Francuska ima dva sudačka para.

Od zemalja u okruženju, ponajbolji sudački par na svijetu, Matija Gubica i Boris Milošević iz Hrvatske kotiraju visoko na listi kandidata za najvažnije utakmice, piše Artinfo.ba. Tu su još Boyan Lach i David Sok iz Slovenije, Ivan Pavičević i Miloš Ražnatović iz Crne Gore i Slave Nikolov i Gjorgi Nachevski iz Makedonije.

Najbolji bosanskohercegovački sudački tandem, Amar Konjičanin i Dino Konjičanin, priliku čeka kao rezerva.

Braća Konjičanin pokazali su se kao odlični suci, no imaju status zamjene zbog činjenice da Bosna i Hercegovina nije utjecajna u IHF-u,ali i zbog stava da moraju biti zastupljeni i ostali kontinenti. S obzirom na situaciju, nije isključeno da ova braća iz Visokog dobiju priliku za suditi prvenstvo.

Zamjene upadaju u slučaju ozljede sudaca, loše ocijenjenog suđenja ili bolesti.

Koronavirus i dalje je opasnost, igrači i suci će se stalno testirati i moguće je da netko otpadne iz tog razloga. U polufinalu Lige prvaka takav scenarij je već viđen, a zanimljivo je da u slučaju izostanka jednog suca i onaj drugi automatski otpada.

 

Visoko.co.ba/Artinfo.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE