BPS-Sefer Halilović Visoko: Čestitka za Dan Armije RBiH

ČESTITKA POVODOM DANA ARMIJE  REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE

Povodom 15.aprila, Dana Armije  RBiH, Općinski odbor  Bosanskohercegovačke patriotske stranke-  Sefer Halilović (BPS) upućuje iskrene čestitke svim njenim priadnicima, članovima porodica šehida,poginulih i nestalih boraca, ratnim vojnim invalidima i svim patriotama koji su stali u odbranu naše jedine Bosne i Hercegovine.

Ovo je Dan koji  ne treba  da zaborave mlade generacije, mladi u BiH treba da znaju da je ovo  Dan kada su hrabri sinovi BiH stali u odbranu svoje domovine, ovo je Dan kada su odlučili da brane svoj narod i državu. Treba da znaju da su Armiju RBiH činili njeni  najčasniji  i najbolji  sinovi  BiH, da je Armija RBiH vodila odbrambenooslobodilački  rat, ali i sačuvala cjelovitost BiH, omogućivši da ona bude međunarodno priznata država sa teritorijalnim integritetom, suverenitetom, i međunarodnopravnim  subjektivitetom.

Naša stalna obaveza je da  branima svoju  domovinu  RBiH   i u miru, naša stalna obaveza je da budemo dostojni  onih koji su hrabro i nesebično dali svoj život kao pripadnici Armije RBiH, za život i slobodu koju danas imamo. Našim šehidima i poginulim borcima neka je vječni  rahmet i slava i veliko hvala za sve ono što su činili za RBiH da bismo danas živjeli u slobodi i miru, i nezavisnoj i suverenoj BiH.  Poruka demobilisanim borcima Armije RBiH, ratnim vojnim invalidima i svim ostalim istinskim pripadnicima Armije RBiH je da u miru moramo nastaviti da se borimo za RBiH i njenu cjelovitost i za prava svih  pripadnika  Armije RBiH dostojna čovjeka.

Svim patriotama i pripadnicima Armije  Republike Bosne I Hercegovine još jednom upućujemo iskrene čestitke  povodom 15.aprila,  Dana Armije RBiH sa željom da dočekaju još mnogo aprila u miru i blagostanju.

 

Općinski odbor BPS-Sefer Halilović Visoko