NaslovnicaZDKPolitikaBošnjački klu...

Bošnjački klub naroda odlučit će formiranje vlasti, evo kako to izgleda u ZDK

Delegati u federalni Dom naroda biraju se iz skupština svih kantona, a s obzirom na to da je Klub Bošnjaka još uvijek prilično neizvjesan, sljedeća sedmica mogla bi biti zanimljiva i burna.

U Zeničko-dobojskom kantonu je upitan jedan delegat, dok bi dva trebala biti iz SDA, a jedan iz koalicije Osmorka.

Iako je načelno postignuta koalicija na nivou Federacije BiH, Klub Bošnjaka u Domu naroda FBiH će ipak odrediti buduće partnere u vlasti. Jasno je da će HDZ biti hrvatski faktor, no nejasna je većina u bošnjačkom bloku.

SDA/DF su bili izjednačeni u jednom trenutku sa Osmorkom, a čini se da SDA/DF sada nosi prevagu. Koliko će ko u konačnici imati delegata trebali bi saznati tokom sljedeće sedmice nakon što se održe sjednice skupština u kojima je situacija neizvjesna.

Za sigurnu većinu je potrebno 13 delegata što u ovom trenutku nema niko.

Klix.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.