Bosnian Beech Board d.o.o. Visoko na sajmu namještaja i interijera u Kelnu

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTK BiH) organizirala je sedmi put nastup bh. kompanija na Međunarodnom sajmu namještaja i interijera IMM Cologne, koji je počeo danas u Kelnu (Njemačka) i traje do 22. januara ove godine.

“Na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine na sajmu IMM Cologne 2017, koji je površine 210 m2, svoje izvozne kolekcije namještaja predstavlja sedam bh. firmi, i to: Boksit a.d. Milići, Bosnian Beech Board d.o.o. Visoko, FEF Export-Import d.o.o. Sarajevo, H.M.M. d.o.o. Gradačac, Lignacon d.o.o. Teslić, Namještaj/Solidwood d.d. Gradačac i Woodteam d.o.o. Ilijaš”, kazali su Feni iz VTK BiH.

Na štandu Bosne i Hercegovine izložen je, između ostalog, tapacirani namještaj, masivni hrastov namještaj, trpezarije, spavaće sobe, klub stolovi, komode, regali za dnevnu sobu, uredske stolice i fotelje te tapacirane stolice, barske stolice i fotelje.

Nastup Bosne i Hercegovine na IMM Cologne 2017 finansijski je podržala VTK BiH i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Tokom šest godina izlaganja u Kelnu, VTK BiH je u okviru grupnog štanda podržala 46 nastupa firmi iz cijele BiH, a uzevši u obzir sudjelovanje pojedinih firmi na više sajmova, podržala je ukupno 29 različitih kompanija koje ukupno zapošljavaju više od 6.700 radnika.

Fena