Bosna ovog vikenda u Zavidovićima

RUKOMETAŠI BOSNE GOSTUJU U ZAVIDOVIĆIMA

Susretima 22. kola nastavlja se PL BiH za rukometaše, a ekipu Bosne u veoma teškoj borbi za opstanak, očekuje gostovanje u Zavidovićima kod ekipe Krivaje, koja je odavno prebrinula sve brige oko opstanka i nalazi se na devetom mjestu s 21 osvojenim bodom, dakle trenutna bodovna razlika između ova dva kluba je čak 13 bodova.

Nakon domaćeg poraza od Slobode, jasno je da će Visočani u nastavku sezone morati osvojiti poneki bod na gostovanjima, s obzirom na činjenicu da su se direktni konkurenti u borbi za opstanak, Lokomotiva i Iskra odlijepili na sedam, odnosno šest bodova prednosti.

Na domaćem terenu Krivaja je do sada osvojila 13 bodova (6 pobjeda, 1 remi i 3 poraza), a u proljetnoj polusezoni još uvijek čeka prvu domaću pobjedu, s obzirom da je dvije pobjede, od kojih je posebno bila impresivna u Živinicama protiv Konjuha, ostvarila na gostovanjima.

S druge strane, Bosna je nanizala čak sedam uzastopnih poraza i svi se nadamo da će crna rezultatska serija konačno biti prekinuta.

Ekipa Krivaje će biti veoma neugodan rival na putu do toliko željenih bodova. Amar Amitović, Sedžad Abdurahmanović, Eldar Mehić, Deni Velić, Jasmin Hadžihasić, najistaknutija su imena veoma kvalitetnog, uvijek motiviranog i kompaktnog kolektiva, kojeg s klupe predvodi Adnan Đerzić.

Podsjećamo i da je u jesenjoj polusezoni Krivaja slavila gostujuću pobjedu u Visokom rezultatom 33:31, pa se nadamo da će tim iz našeg grada bez oscilacija odigrati cijeli susret i dostojno se revanširati domaćinu te vratiti samopouzdanje i napraviti adekvatnu uvertiru za domaći susret s Iskrom.

Utakmica Krivaja – Bosna igra se sutra (subota, 3. april) sa početkom u 18 sati, uz direktan prenos na FB stranici tima iz Zavidovića. Pravdu će dijeliti sudijski par Dejan Berjan – Istočno Sarajevo i Goran Ilić – Doboj.

Slaven Mirković / visoko-rtv.ba