Bosna iz revolta igrala s igračima koji imaju simptome: “Obraz i prijatelje ne možete sačuvati”

Visočani izgubili od Krivaje

Utakmica Bosna Visoko – Krivaja će u narednim danima dobiti svoje treće poluvrijeme

Krivaja je uspjela pobijediti 31:33, ali domaći su igrali s nekoliko igrača koji imaju simptome koronavirusa.

Revoltu domaćih je prethodila odluka kluba iz Zavidovića da ne pristane na odgađanje utakmice. 

“Krivaja je pobijedila na terenu, i na tome im ‘čestitamo’, ali u fair playu su nikakvi sportisti i to se ne libimo reći. Kada smo jutros zamolili ekipu iz Zavidovića da odgodimo meč, oni su to odbili.
A zašto smo tražili odgodu:

Adnan Balta je preležao u krevetu sa temperaturom – četvrtak, petak i danas, ali je igrao. Uspio je igrati 15 minuta, i dao svoj maksimum, ali nije imao snage.

Mahir Burić je kao i Balta tri dana preležao u krevetu, bez temperature, ali previše iscprljen. Ipak je došao i odigrao gotovo 60 minuta i dao svaki atom snage.

Nadalje, Nedžad Imamagić nije trenirao 12 dana i dalje se osjeća loše i iscprljeno, a i izašao je u 40. minuti. Eldin Travančić je također imao temperaturu, ali je igrao i povrijedio se. I Sead Sirčo je bio bolestan, ali se stavio na raspolaganje. A onda se sinoć razbolio i Adnan Harmandić i nije ni igrao.

I zašto su oni igrali? Niko nije natjerao, nego iz revolta zbog poteza Krivaje i zato im svaka čast!

Međutim, Krivaja nije željela da čuje. Već su namirisali “svježu krv” i šansu za pobjedu. Istu su ostvarili i eto im je nek nose bodove. Bodovi se osvajaju i gube, ali obraz i prijatelje ne možete sačuvati sa ovakvim stvarima. Zato je Krivaja večeras izgubila prijatelje, a o obrazu prosudite sami.

Toliko od nas, a o svim dešavanjima u narednom periodu i koracima koje ćemo poduzeti oglasit ćemo se početkom naredne sedmice. Sada slijedi pauza zbog mečeva reprezentacije, gdje ćemo se pokušati što bolje konsolidovat”, navodi se u saopštenju Bosne. 

Portal SportSport.ba