Bosna – Borac m:tel igraju sutra u 17:30

Nakon desetodnevne pauze utakmicama 19. kola nastavlja se PL BiH za rukometaše, a ekipu Bosne očekuje novi težak izazov i to protiv lidera na tabeli te aktuelnog prvaka naše zemlje, banjalučkog Borca.

Veliki sportski prijatelji predstojeći susret dočekuju u sasvim različitom raspoloženju, ali sa maksimalnim motivom za dobrim rezultatom.

Bosna se grčevito bori za opstanak i, u skladu sa objektivnim mogućnostima, pokušat će protiv najkvalitetnijeg tima u ligi napraviti iznenađenje, dok sa druge strane Veselin Vujović i njegovi momci u naš grad dolaze sa imperativom pobjede s obzirom da sa Izviđačem vode mrtvu trku za novu titulu.

Banjalučani su u dosadašnjem dijelu sezone pokazali zaista najviše, uz omjer od 15 pobjeda i samo 3 poraza. Borac je i najuspješnija gostujuća ekipa sa 6 pobjeda, uz pretrpljene poraze u: Gračanici, Gornjem Vakufu/Uskoplju i Živinicama.

Pauzu su iskoristili i za odigravanje prijateljskog susreta protiv ekipe Crvenke koju su deklasirali rezultatom 36:20.

Ostaje nam da se nadamo da je trener Visočana Hovorka tokom mini pauze otklonio nedostatke u igri koji su itetako bili vidljivi u proteklim susretima te da su igrači dodatno poboljšali fizičku spremu kako bi pokušali osvajati bodove spasa i hrabro se suprostaviti ekipama iz samog vrha tabele.

Borac je apsolutni favorit, ali bijelu zastavu ne treba unaprijed istaknuti, favoriti ne pobjeđuju uvijek, u sportu ništa nije nemoguće, uz igru bez crnih serija i velikih oscilacija te uz borben pristup od prve do posljednje sekunde, možda se u konačnici i ostvari pozitivan rezultat, koliko god u ovom trenutku izgledao nedostižan.

Utakmica u KSC-u Mladost: Bosna – Borac m:tel igra se sutra (srijeda, 17. mart) od 17 sati i 30 minuta uz direktan prenos na FB stranici RTV Visoko. Snimak utakmice imat ćete priliku pogledati i u večernjim satima u programu TV Visoko.

Slaven Mirković / visoko-rtv.ba