Bosanske piramide i HUESA – Svi uključeni u prijem oko 700 gosta i volontera

PRIJEVOZNICI KAO I LOKALNI SMJEŠTAJNI KAPACITETI UKLJUČENI U PRIJEM SKORO 700 GOSTIJU KOJI SE OČEKUJU NA HUESA KONFERENCIJI

Rijeke volontera iz cijelog svijeta preplavile su u petak sjevernu stranu Bosanske piramide Sunca što je podsjetilo na 2006.godinu i početak radova u Visokom kada se dnevno znalo u Visokom pojaviti i po nekoliko stotina volontera. Veliki broj volontera rezultat je saradnje Fondacije i organizacije HUESA, a koliko je značajan ovaj dolazak, govori i veliki broj prijevoznika, smještajnih kapaciteta, i drugih dobavljača iz Visokog, koji su uključeni prilikom dolaska ove brojne grupe.

HUESA u našoj zemlji i ove godine ima svoju konferenciju, a ove godine se očekuje rekordan broj učesnika, njih skoro 700. Fondacija je i kroz ovaj dolazak gostiju omogučila masovnije učešće i lokalne zajednice, tako da su za svrhu prijevoza angažirani lokalni prijevoznici, gosti su smješteni u nekoliko smještajnih jedinica u Visokom, tako da od ovog, ali i narednih masovnih dolazaka, sasvim sigurno će veliku korist imati i ljudi iz lokalne zajednice.

– Svi imaju veliku korist od ovakvih masovnih dolazaka grupa gostiju iz cijelog svijeta. Ovaj put smo angažovani mi prijevoznici, tu su naravno i smještajni kapaciteti u Visokom koji će sigurno biti itekako popunjeni, i samo se nadam da će sve ovo biti dignuto na još jedan veći nivo i i da ćemo se svi uključiti u podršku i rad u ovom projektu, od kojeg već imamo velike koristi, a u budućnosti razvojem i širenjem projekta, može da nam postane i primarni izvor razvoja i zarade. – kazao nam je jedan od taksista koji su angažovani na prijevozu učesnika HUESA konferencije i volontera.

Dolazak velikog broja volontera sasvim sigurno je bio od koristi i vlasnicima suvenirnica, kao i ugostiteljskih objekata u blizini Bosanske piramide Sunca u što smo se i uvjerili.

piramidasunca.ba