NaslovnicaSvijetBorrell: Koso...

Borrell: Kosovo i Srbija postigli dogovor o registarskim tablicama

Visoki predstavnik Evropske unije za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell objavio je da su Kosovo i Srbija postigli dogovor o registarskim tablicama.

Borrell je na Twiteru napisao:

“Imamo dogovor! S velikim zadovoljstvom mogu da saopštim da su se glavni pregovarači Kosova i Srbije uz posredovanje EU-a dogovorili o mjerama da se izbjegne dalja eskalacija i da se u potpunosti koncentrišu na prijedlog za normalizaciju svojih odnosa.”

Dogovor je postignut na sastanku glavnih pregovarača Kosova i Srbije Besnika Bislimija i Petra Petkovića u Brisleu, uz posredovanje specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Miroslava Lajčaka. Sastanak je trajao gotovo šest sati.

Kosovo će obustaviti kažnjavanje zbog srbijanskih tablica, a Srbija neće izdavati registarske tablice s oznakama kosovskih gradova.

“Pozvaću strane u narednim danima da razgovaraju o narednim koracima“, kazao je Borrell.

Sutra je isticao rok od 48 sati, koliko je pomjeren, za početak izricanja novčanih kazni za vozila koja nisu preregistrovana sa starih srbijanskih na RKS tablice.

Visoko.ba/federalna.ba/AA

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.