NaslovnicaSvijetBorell: Pokre...

Borell: Pokrenuti nezavisnu naučnu istragu o porijeklu virusa

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Josep Borrell pozvao je Kinu da da značajan doprinos u borbi protiv pandemije virusa korona i da bi trebalo pokrenuti nezavisnu, naučnu istragu o porijeklu epidemije.

U članku koji će sutra biti objavljen u listu “Frankfurter Allgemeine Zeitung” Borell ističe da bi Kina trebala djelovati kako bi pomogla u zaštiti svijeta od budućih pandemija.

“Neophodno je pokrenuti nezavisnu, naučnu istragu o porijeklu pandemije”, navodi Borell.

Virus se pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu i pojedine države, uključujući SAD i neke od evropskih zemalja, kritikovale su način na koji je rješavana kriza.

Kina tvrdi da je bila otvorena i transparentna u svom pristupu.

Visoko.co.ba/vijesti.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.