Borba za opstanak: Bosna dočekuju tuzlansku Slobodu

BORBA ZA OPSTANAK: RUKOMETAŠI BOSNE DOČEKUJU TUZLANSKU SLOBODU

Susretima 21. kola, predstojećeg vikenda se nastavlja PL BiH za rukometaše, a visočku Bosnu očekuje novi težak domaći ispit protiv veoma kvalitetne ekipe tuzlanske Slobode, koja trenutno zauzima 5. mjesto na tabeli i bori se za izlazak na evropsku scenu naredne sezone.

Bez obzira na snagu protivnika, cilja Visočana je jasan: Konačno se mora ostvariti pobjeda i prekinuti crna serija, jer svaki drugi rezultat značio bi dodatni korak bliže ispadanju iz društva najboljih bosanskohercegovačkih rukometnih ekipa.

Ekipa Slobode je uoči početka sezone imala šampionske ambicije, tako da je dovela veliki broj kvalitetnih igrača i provjerenih imena sa kojima je osvojila Kup BiH u prošloj sezoni.

Dovoljno je pomenuti samo neka imena: Alen Ovčina, Anes Bečić, Edin Klis, Emir Suhonjić, Damir Halilković, Adnan Tufekčić, Spasoje Pekić i odmah je jasno da se radi o veoma neugodnoj ekipi koja može bez problema ostvariti pozitivan rezultat na bilo kojem terenu u našoj zemlji.

Kockice je sa klupe odlično posložio nekada, također, sjajni rukometaš, Davor Kadić, koji nakon završetka trofejne igračke karijere pokušava napraviti velika ostvarenja i kao trener.

Sloboda je do sada na gostovanjima osvojila devet bodova, ostvarivši četiri pobjede, jedan remi i pet poraza.

Ukoliko ponove borbenu i dobru partiju kao što je to bio slučaj protiv banjalučkog Borca prije desetak dana, Visočani imaju razloga za optimizam i vjeru u dobar rezultat, koji bi, uz nastavak osvajanja spasonosnih bodova u narednim kolima, bio uvod u mnogo bolje dane za najpopularniji sport u kraljevskom gradu.

Utakmica u KSC-u Mladost između Bosne i Slobode igra se sutra, u subotu, 27. marta sa početkom u 17 sati i 30 minuta uz direktan prenos na facebook stranici RTV Visoko, a snimak utakmice imat ćete priliku pogledati i u večernjem terminu u programu TV Visoko.

Slaven Mirković / visoko-rtv.ba