Lokalne TemeBorba protiv narkotika u Visokom: Evo šta je sve zaplijenjeno od droga...

Borba protiv narkotika u Visokom: Evo šta je sve zaplijenjeno od droga tijekom 2023. godine

U nastojanju da suzbiju širenje narkotika i smanje kriminal u svom području, policijski službenici Policijske stanice Visoko su u 2023. godini intenzivirali svoje aktivnosti. Njihove pojačane mjere i racije rezultirale su značajnim zapljenama opojnih droga i uhićenjem ukupno 106 osoba.

Piše: Naim K. // Visoko.co.ba

Prema izvještajima, u razdoblju od januara do decembra 2023. godine, policijski službenici PS Visoko su proveli provjere i pretrese koji su rezultirali otkrićem 69 osoba kod kojih su pronađene tvari koje asociraju na opojne droge. Osim toga, 37 osoba je zatečeno u uživanju opojnih droga na javnim mjestima.

U skladu s tim, Kantonalnom tužilaštvu Zenica je dostavljeno 24 izvještaja protiv pojedinaca zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga, dok su protiv 2 osobe podignute optužnice zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge.

Zaplijenjene opojne droge uključuju marihuanu, speed, tablete ecstasyja te biljke “Canabis sative”. Osim toga, pronađeni su i razni uređaji i predmeti koji se koriste u vezi s opojnim drogama.

Piše: Naim K. // Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE