Bombaj Štampa i Đurologija na ovogodišnjem ljetnom festivalu u parku “Ravne 2” u Visokom

Iako su do dolaska ljeta, te festivala koji se tradicionalno u Arheološko-turističkom parku „Ravne 2“ održava svake godine, ostala još skoro tri mjeseca, Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ s ponosom može najaviti da će ovogodišnji festival povodom ljetnog solsticija „Summer Solstice Festival“ biti najbolji do sada, sa nizom sadržaja za sve goste.

U toku su usaglašavanja termina, kao i umjetnika koji će nastupiti ovog ljeta u Visokom, a što se tiče muzičkog dijela festivala, ovogodišnje zvijezde bi trebali biti članovi legendarnog benda „Bombaj Štampa“ na čelu sa Brankom Đurićem Đurom.

Otvorenje festivala je planirano za četvrtak 20. juna 2019.,na otvorenju bi publiku trebao zabavljati Amir Karahasanović i „Sar e Roma“. Drugi dan festivala rezervisan je za velikog prijatelja Fondacije i čovjeka koji je na festivalu nastupio u tri protekle godine, te koji je imao priliku i otvoriti ovaj jedinstveni park, Gorana Karana.

U subotu 22. juna u parku „Ravne 2“ je planiran muzički spektakl, a gostovat će legendarni bend „Bombaj Štampa“, na čelu se legendarnim glumcem, rediteljem, muzičarem, Brankom Đurićem Đurom. Međutim, ovo nije sve što se tiče ovogodišnjeg festivala, jer je planirano da posljednjeg dana festivala, ponovo na ljetnoj bini parka „Ravne 2“ nastupi Đuro, ali ovaj put sa autorskom hit predstavom „Đurologija“. Nakon predstave festival bi trebao zatvoriti sarajevski bend „Poćko & New Primitives“ sa najvećim hitovima sa naših prostora.

Muzički dio programa trebao bi biti i potvrđen u narednim danima, a ovo je ujedno i pozivnica svima koji vole muziku, umjetnost, prirodu, i koji život žive punim plućima, da svoje termine usklade sa ovogodišnjim festivalom. Bitno je spomenuti da je ulaz na sve događaje, kao i svih prethodnih godina, potpuno besplatan.

 

Visoko.co.ba/Piramidasunca.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.