Sastojci:
- 5 cvekli srednje veličine
- 1 mala glavica mladog kupusa
- 1 kašika meda
- so
- kari
- sirće
Priprema:
- Očistiti cveklu i prokuhati je pet minuta u slanoj kipućoj vodi.
- Dodati kašiku sirćeta i ostaviti da u toj tečnosti odstoji pola dana.
- Cveklu isjeckati na sitne kockice.
- Mladi kupus izrendati, pa ga pomiješati sa cveklom.
- Dodati kašiku meda i posuti karijem.
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.