Boksači Fury i Usik se dogovorili o borbi naredne godine

Svjetski bokserski šampioni u teškoj kategoriji Britanac Tyson Fury i Ukrajinac Oleksandr Usik dogovorili su se o borbi u prvom dijelu 2023. godine. Fury i Usik drže sva četiri šampionska pojasa u teškoj kategoriji i boksovaće za titulu neprikosnovenog šampiona. Fury je WBC šampion, a Usik je ujedinio WBO, WBA i IBF titule.

Još nije poznato kada i gdje će borba biti održana, prenio je Sky.

“Postigli su dogovor. Sa Furyem i Usikom imamo posla sa odraslim ljudima, bez mnogo gluposti. Usik je moj dobar prijatelj, veoma je inteligentan, a Tyson je Supermen i kao sportista i intelektualno. Dakle, oni žele borbu, obojica žele borbu i biće malo, ako uopšte i bude, problema, pa ćemo to moći da ostvarimo. Uvjeren sam u to. Pristali su da budu jedan drugom naredni protivnik bez ikakvih privremenih borbi”, rekao je jedan od Fyurijevih promotera Bob Arum.

Borba bi trebalo da se održi u Velikoj Britaniji, ali ima i unosnih ponuda sa Bliskog istoka.

“Sada je pitanje termina i mjesta održavanja borbe. Ali, borba će se definitivno održati i to u prva četiri mjeseca naredne godine. Razmatramo ponude sa Bliskog istoka, a postoji mogućnost i Wembleya, sa 95.000 ljudi. Borci imaju relativno kratku karijeru i novac je važan. Dakle, ako je novac koji nam je predložen stvaran, to se mora uzeti u obzir”, dodao je Arum.

On je rekao da mu “krv ključa” od pomisli na borbu pred 95.000 ljudi na Wembleyu, da bi to bilo ludo i divno.

“Ne bi trebalo da prođe mnogo vremena prije nego što se donese odluka. Sve ćemo to srediti. Nadam se do kraja godine”, naveo je Arum.

Federalna.ba / Beta.rs / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.