SportAtletikaBojičić i Ibrahimpašić sve bliže OI u Parizu

Bojičić i Ibrahimpašić sve bliže OI u Parizu

Paraatletičar Omar Bojčić, reprezentativac Bosne i Hercegovine, uz podršku trenera i vodiča Farisa Ibrahimpašića, postavio je dva nova državna rekorda u disciplinama 100 i 400 metara na prestižnom Grand Prix mitingu koji se održao u Dubaiju (Dubai 2024 World Para Athletics Grand Prix).

Na ovaj način bosanskohercegovački dvojac istakao je kandidaturu za nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu koje će se održati od 28. avgusta do 8. septembra 2024. Bojčić je u obje discipline osvojio četvrto mjesto, a nova najbolja bh. vremena su 12.56 sekundi na 100 metara i 60.00 na 400.

Na takmičenju u Dubaiju nastupilo je preko 600 takmičara iz 71 reprezentacije sa svih kontinenata, uz učešće svjetskih i olimpijskih prvaka. U odnosu na prošlu godinu, Bojčić i Ibrahimpašić su popravili rekord na 400 metara za više od dvije sekunde pa se čini kako je nastup na paraolimpijadi realan, a ovom tandemu u prilogu ide i činjenica da nastupima na Grand Prix mitinzima sakupljaju bodove koji su također važni za odlazak u grad svjetlosti.

Omar Bojčić prošle godine na Svjetskom prvenstvu osvojio je 19. mjesto, upravo u Parizu gdje će se ove godine održati najveća svjetska sportska smotra.

Federalna.ba / AA / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE