Blokiran ulazak u Visoko, koristite alternativne puteve

380
alt

Ukoliko ste danas krenuli put Sarajeva ili Zenice i ukoliko žurite u svom naumu da stignete na vrijeme koristeći autoput, dočekat će vas neprijatno iznenađenje prilikom uslaska, odnosno izlaska iz Visokog. Naime, bez prethodne najave, bar putem ovih respektabilnijih lokalnih medija, na mostu iznad Interexa i Petrolove benzinske pumpe dočekat će vas “barikade” koje nećete moći zaobići. Uz neadekvatnu signalizaciju ukoliko niste dijelom lokalnog stanovništva bit će vam malo teže snaći se kako i kuda izaći iz Visokog, odnosno ući u Visoko.

altPokušali smo danas od nadležnih u Općini Visoko saznati o čemu se radi, ako se uopće nešto i radi, ali traženog odgovora nije bilo izuzev nagađanja da će zatečeno stanje potrajati pet dana i da je za novonastalu situaciju odgovoran Kanton, a ne Općina. Opet navodno, radi se o određenim zahvatima na samom mostu preko rijeke Bosne.

altA sad i savjet za sve vozače. Najjednostavniji način za izbjeći ovu neugodnost ukoliko idete iz pravca Visokog je odmah na semaforima prije BP Suša krenuti starom cestom prema Moštru i koristiti most u Podvanju ili tzv. Munibov most, pa se onda ponovno uključiti na željenu cestu, tačnije odmah dolazite ispred naplatnih kućica. Ukoliko ste prošli naplatne kućice imate dvije solucije, na nepostojećem i zamišljenom kružnom toku također odmah skrenete preko mosta pa lijevo za Visoko ili odmah lijevo pa pored Vispaka, Veleprometa, Galerije Kovo, Stanice do Visokog.

altNe znamo odgovorne za ovu nenajavljenu saobraćajnu zbrku, ali je bolje bar i na ovaj način upozoriti vozače i tako pokušati spriječiti odlazak kod autolimara i lakirera i sačuvati integritet kućnog budžeta predviđenog za ovaj mjesec.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.