Blizu 400 gimnastičarki učestvovat će u subotu na IV Pirueta Cupu u Visokom

422

U organizaciji kluba ritmičke gimnastike Pirueta u subotu će u Visokom biti održan IV Pirueta Cup koji će okupiti više stotina takmičarki iz Bosne i Hercegovine.
Pirueta Cup koji će biti održan u dvorani Franjevačke gimnazije u Visokom okupit će blizu 400 takmičarki iz Bosne i Hercegovine koje će se takmičiti u kategorijama grupnih i individualnih vježbi.

Svoje učešće na takmičenju potvrdilo je deset klubova iz Bosne i Hercegovine, a prema riječima predsjednice kluba Pirueta Amine Hadžimehanović, cilj takmičenja je razvijanje gimnastike kao sporta u Općini Visoko i Bosni i Hercegovini.

“Na ovaj način želimo okupiti takmičare iz Bosne i Hercegovine koji će pokazati svoje znanje i osjetiti takmičarski duh. Prethodna takmičenja privukla su veliko interesovanje posjetilaca i bh. javnosti i drago nam je da na ovaj način stvaramo lijepu sliku gimnastike i razvoja sporta u BiH, jer svake godine imamo veći broj učesnika i klubova”, izjavila je Hadžimehanović.

Takmičenje počinje u 8:30 sati, a ceremonija svečanog otvorenja planirana je u 10 sati. Cjelodnevni program, koji je dobio podršku sponzora i partnera, završit će oko 20 sati.

 

 

 

Visoko.co.ba/Klix.ba

Komentari

komentara