NaslovnicaBiHBlagi pad cij...

Blagi pad cijena hrane i u BiH

Trend blagog pada cijena hrane zahvatio je i Bosnu i Hercegovinu. Cijena ulja prije nekoliko bila je 6 po litru, a sada je 5,10 KM. Brašno od 25 kilograma koštalo je blizu 40 KM, trenutne cijena je niža za deset maraka. Pojeftinila je piletina zbog pojeftinjenja žitarica, a i druge vrste mesa.

Ekonomski stručnjaci tvrde da su neke namirnice još nerealno skupe, poput šećera, mlijeka i mliječnih proizvoda, ali vrlo brzo se očekuje i njihovo pojeftinjenje, izjavio je Admir Arnautović, predsjednika Kluba potrošača Srednje Bosne iz Travnika.

Očekuje se da će se pojeftinjenje hrane odraziti i na pad cijena goriva, koje su u julu za oko 50 feninga niže u odnosu na juni.

Visoko.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.