SvijetEvropaBjelorusija započela vojne vježbe u blizini granica s Ukrajinom i članicama EU

Bjelorusija započela vojne vježbe u blizini granica s Ukrajinom i članicama EU

Bjelorusija je započela vojne vježbe u utorak u regijama koje graniče s Ukrajinom i članicama Evropske unije Litvanijom i Poljskom, saopćilo je bjelorusko ministarstvo odbrane.

Trodnevne vježbe u regijama Gomel i Grodno imaju za cilj obuku oficira i pripadnika teritorijalne odbrane kako da brane svoje regije i kako da postupe u slučaju uvođenja vanrednog stanja, saopćilo je ministarstvo na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Bjelorusija, najbliži saveznik Rusije, doživljava pogoršanje odnosa sa zapadnim susjedima i Ukrajinom u posljednjih nekoliko godina, posebno nakon što je Moskva koristila bjelorusku teritoriju kao teren za napad na Ukrajinu koji je pokrenula u februaru 2022., prenosi Reuters.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE